Rijden met een aanhanger leer je in één dag

Snel en voordelig je BE-rijbewijs bij Rem & Go in Doetinchem

Haal bij Rem & Go in Doetinchem in een dag je BE-rijbewijs. Je kunt dan zelf je verhuizing regelen, of snel de weg op met je paard of caravan!

Rijden met aanhangwagen leer je bij Rem & Go

Waarom rijbewijs E achter B

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wil je bijvoorbeeld met een paardentrailer, caravan of boottrailer achter jouw auto rijden, dan is een BE-rijbewijs verplicht.

 

Wanneer E achter B
We hebben de verschillende eisen en bevoegdheden op een rijtje gezet.

  • Gewicht aanhanger
    Het gewicht van de aanhangwagen is niet meer van belang. Dat is alleen gebonden aan de technische mogelijkheden van het trekkend motorvoertuig: de maximale trekhaaklast. Deze vind je op het kentekenbewijs.
     
  • Gewicht totale combinatie
    Ook het gewicht van de totale combinatie is niet meer van belang. Het gewicht mag meer dan 3500 kg zijn. Alleen voor het trekkende voertuig geldt een toegestane maximum massa van 3500 kg.

Bij Rem & Go haal je het BE-rijbewijs in één dag

Je begint 's ochtends vroeg en krijgt dan eerst uitleg over de aanhangwagen en de regels voor het rijden met aanhanger. Tussen de middag krijg je een heerlijke lunch en we sluiten de middag af met het officiële praktijkexamen bij het CBR.

Op de cursusdag oefenen we alle disciplines van het rijden met een aanhangwagen. Je oefent onder persoonlijke begeleiding alle aspecten. Of je nu voor je werk of privé met een aanhanger wilt rijden: binnen een dag heb je ’t onder de knie!

Tarieven

Praktijkles 50 min. €45,-
Praktijkexamen 55 min. €225,-
Dagcursus   €475,-
Herexamen   €200,-